10 bilder från Ayia Napa 2018

Denna vecka har jag varit nere på Cypern med konfirmationsgruppen. Förra året åkte vi till Assisi i Italien. På Cypern är det ortodoxa kristna och de firade påsken en vecka efter oss i år vilket då innebar att vi fick vara med under stilla veckan.

Vi hade några kyrkobesök, pilgrimsvandringar och påskfirande.

Första dagen vandrade vi längs havet och pratade om vattnets betydelse.

Andra dagen besökte vi två kyrkor och en moské. På kvällen var vi på skärtorsdagsmässa i en av kyrkorna som vi besökte under dagen. Nedan ser ni bilder från fredagens gudstjänst då man liksom bar Jesus kropp från korset till graven. Det illustrerade lokalförsamlingen genom att bära runt på denna grej runt byn som i en parad. Först gick alla under ”graven” och sen kysste man prästens hand eller lät prästen ta på en så att man välsignades.

På fredagen vandrade vi i ett naturreservat som heter Cape Greco. Så vackert!! Hade velat vara där mycket längre än vad vi var. Men vi vandrade ett par kilometer till en liten vik med havsgrottor där vi åt vår lunch och några badade.

När vi kom tillbaka till hotellet var det fritid så de flesta av oss stack ner på stranden och badade och solade. Jag passade på att plugga lite och njöt av solen.

På den sista dagen firade vi påsknattsmässa i samma kyrka som vi tidigare varit i. Eller ja fira och fira. Vi var där en stund, likt de andra dagarna. Man kan inte riktigt ta del av en tre timmar lång gudstjänst på grekiska om vi säger så. Men vi gick ut och in lite i kyrkan, var med och tände ljus och kollade på fyrverkerierna. Jesus är uppstånden! Glad påsk!

Bilden här närmast är på en känd, gammal ikon. Det är Maria (Jesus mamma) Prästen i församlingen berättade att många kvinnor som har svårt att få barn åker hit och ber vid ikonen och så löses deras problem? Häftigt! Man kunde även be för andra som man känner som har svårt att få barn och så.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s