Scoutläger i USA?! & nästa steg i mitt scoutliv

Jag tror inte att någon som läser här inne inte vet om att jag är scout och har varit sedan jag blev tillräckligt gammal för att bli det. Jag minns så väl när jag gick i förskoleklass och min brorsa Jocke gick i tvåan och fick hem ett brev om att börja i scouterna. Av någon anledning ville jag redan då börja i scouterna och jag kunde inte förstå varför Jocke inte ville det!! Det lät ju så roligt!! Tyvärr var jag för liten… Så när jag äntligen fick brevet i andraklass började jag DIREKT. Och jag har inte slutat sedan dess. Jag har liksom hittat min grej i livet och växt upp där på scoutgården. Jag har växt som scout och naturligt växt in i en ledarroll. Jag har till och med naturligt växt upp till att bli chef över vår kår när jag valdes till ordförande på årsmötet för ett par veckor sedan. Fattar ni det? Jag är 20 år och kårchef. Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att vara ordförande. Det är verkligen en utmaning att jobba i föreningslivet men jag räknar med att bli proffs så småningom. Jag måste bara lära mig allt som har med styrelsemöten, beslut, stadgar, regler, årsmöten och dagordningar osv. osv. osv. att göra först…! Men jag känner att jag lär mig mer och mer för varje dag som går!

Över till något annat i mitt scoutliv. I somras efter att jag hade varit på jamboreen i England nämnde jag världsscoutjamboreen i USA 2019. WSJ19.

Idag tänkte jag skriva lite mer om det. För det är nämligen så att jag ansökt om att få åka med till världens största scoutläger i West Virginia.

För att åka på WSJ som deltagare ska man vara mellan 14-17 år gammal. Jag är ju 20 år och alltså för gammal. Men det man kan göra då är att anmäla sig som IST (international service team), alltså typ funktionär, eller så kan man åka som avdelningsledare. Jag har ansökt om att få åka som avdelningsledare.

Att åka som avdelningsledare innebär kort att man är i ett ledarteam med 4 personer på 36 deltagare. Några förväntningar som man har på sig som avdelningsledare är exempelvis att ansvara för deltagarna, kunna anpassa sitt ledarskap efter situation, arbeta aktivt med agenda 2030.

Idag är andra steget i antagningsprocessen, nämligen intervjun. Jag kommer att bli uppringd kl 20. Jag är otroligt spänd och peppad!

Tänkte dela med mig här på bloggen om hela processen om jag går vidare efter intervjun. 🙂

DSC_1002

img_4448

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s