Kent International Jamboree

Jag har varit på jamboree hela veckan!

För er som inte har en aning om vad en jamboree är så ska jag tala om det för er.

En jamboree är ett stort internationellt scoutläger. Det finns massvis av jamborees. Bland annat pågår det en i södra sverige just nu som heter Jamboree17. Det finns även en jamboree som är den officiella världsscoutjamboreen för alla världens scoutprganisationer som kallas för just WSJ – world scout jamboree.

Jamboreen jag har varit på heter Kent International Jamboree och tog plats i Kent county i södra England. Det är en jamboree som går av stapeln var fjärde år. 6000 scouter befann sig på samma område som oss och gjorde scoutaktiviteter tillsammans.

Vilken upplevelse! Att vara på läger i sverige är en helt annan upplevelse än att åka utomlands på ett sånt här stort läger. Man kan ju tänka sig att scouter är ganska lika även över landsgränserna men faktum är att alla lönder har sina egna organisationer med sina egna ”lagböcker”. I sverige har vi inte direkt någon sådan typ av handbok utan arbetar mer med värderingar och efter en gemensam policy som vi rösta fram. Exempelvis så tycker inte vi att scouting och alkohol hör ihop, något den engelska organisationen inte riktigt håller med om. Det fanns en bar på lägerområdet dit alla över 18 kunde gå och ta sig en drink under kvällarna. Just bar-grejen kanske var en av de största kulturkrockarna i stötte på men det fanns även en hel del andra vanor som vi inte har stött på tidigare.

Ett urplock av alla aktiviteter som det fanns att välja på var: massvis av pyssel och krativitet som paracord, tröjtryck, tiedye och glassgravering. Kanoting, kajak och segling. Zipline, klättervägg och dropbag. Tur till London, Hastings eller Dover. Talangshow, liveband, virvelvind och bumpercars. Köra bil, brottad i gigantiska uppbåsbara bollar, skjuta pilbåde och gevär.

Avslutningskvällen bjöd på ett superbra liveband och fyrverkerier! Värsta festen och det var verkligen så häftigt att ha varit med om en sådan här upplevelse. Har filmat med actionkamera hela veckan så det kommer att dyka upp en film så småningom.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s