Årets första natt utomhus

Igår eftermiddag plockade jag upp Moa och Rebecka. Vi alla var utrustade med friluftsbyxor och en varain ryggsäck fylld med nödvändigheter för att sova ute en natt.

Vi slog upp mitt lilla tält mitt i skogen och startade en eld. Vi satt där länge och grillade korv, gjorde varm choklad på trangiakök och pratade om allt mellan himmel och jord medan solen gick ner och skogen blev mörk.

Vi frös litegrann så vi bytte om och kröp ner i varsinn sovsäck. Men det gick ändå några timmar fyllda med skratt och fniss innan vi somnade för några timmar. Av någon anledning sov ingen av oss särskilt bra så vid fyra gav vi upp och klev upp kring kvart i fem, startade en eld och gjorde frukost.

Solen hade såklart inte gått upp än men i öster skymtade vi en kort rand med ljusblå himmel och samtidigt som solen sakta men säkert kom högre upp så började också fåglarna sjunga och allt var verkligen så härligt och fridfullt. Det kändes knappt att jag bara sovit några få timmar.

Till frukost gjorde vi toast över elden, och kokade både tallbarsté och havregrynsgröt på trangiaköket innan vi packade ihop allt och gick tillbaka mot bilen i morgonljuset. Vi stannade ett par gånger längs vägen och lyssnade på tystnaden och lugnet. Fågelsången är verkligen vacker, speciellt nu på våren. Det är verkligen som att allt börjar leva igen på våren. Det känns som att våren är årets morgon. När solen går upp och allt vaknar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s