Projektplan för mitt gymnasiearbete

Tips och tricks med Rogsta scoutkår i samarbete med Light My Fire

Bakgrund

Light my Fire sökte 4 scoutkårer att sponsra i utbyte mot att vi skulle genomföra 6 aktiviteter eller tips och tricks. En av dessa är genomförd.

Syfte

Syftet med projektet är att ”promota” outdoor-världen och få fler intresserade av den.

Genomförande

Aktivitet ett kommer att genomföras den 19 September när vi är på hajk på en ö. Då ska scouterna få poppa popcorn på ett värmeljus och vi kommer att dokumentera hur man gör och skicka in det till Light My Fire.

Aktivitet två kommer att vara den största av alla fem aktiviteter. Antingen den 2/10 eller den 4/10. Då kommer vi att spänna upp en stor duk utomhus, tända några eldkorgar, grilla korv koka varm choklad och poppa popcorn över elden och bjuda in allmänheten till en filmvisning ute.

Aktivitet tre kommer att ske inomhus antingen 17/11 eller 19/11. Då ska vi göra egna braständare bestående av tidningspapper, snöre och stearin. Man behöver också en spis, en stor kastrull med kokande vatten och en bunke att smälta stearinet i.

Aktivitet fyra kommer att ske på anglingshajken vi kommer att åka på i Mars. Där kommer vi att dokumentera och förklara hur man anglar.

Aktivitet fem kommer att ske den 14/4 och vi ska då göra en ”spis” av en läskburk. Material till den är läskburk, bomull, t-sprit, mynt, kniv, nål.

Presentation

Jag ska vara ansvarig från min scoutkår för samarbetet med företaget Light My Fire. Jag ska då planera och genomföra fem aktiviteter tillsammans med min scoutkår. Aktiviteterna ska vara kopplade till outdoor-livet. Vi ska poppa popcorn över värmeljus, ha en scoutbio, göra egna braständare, angla och göra en ”can stove” alltså en burkspis.

DSC_0748

En bild från vår första aktivitet vi hade i våras då vi lagade kölbullar till middag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s